X 

Noi prevederi: Ce trebuie să cunoască notarii care vor să-și schimbe teritoriul de activitate

5 mai. 19:01   Societate
2650 0

Notarii care vor să-și schimbe teritoriul de activitate după cel puțin cinci ani de activitate practică, vor trebui să susțină repetat examenul de calificare în profesie.

O modificare legislativă în acest sens se regăsește într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Justiției, transmite bizlaw.md.

Conform documentului, locurile de notar vor fi suplinite prin concurs de către persoanele care au promovat examenul de calificare în profesia de notar. Notarii care au desfășurat o activitate practică în profesia de notar de cel puțin cinci ani vor putea să-și schimbe teritoriul de activitate, prin participarea la concursul pentru suplinirea locurilor vacante de notar în comun cu persoanele care au promovat examenul de calificare în profesia de notar.

Notarii care doresc să-și schimbe teritoriul de activitate vor putea participa la concursul pentru suplinirea locurilor vacante de notar doar după ce, în mod repetat, vor participa și promova examenul de calificare în profesia de notar.

După promovarea examenul de calificare în profesia de notar, inclusiv notarul care dorește să-și schimbe teritoriul de activitate, va avea la dispoziție trei ani din data susținerii examenului, pentru a se înscrie în concursurile de suplinire a funcțiilor vacante de notar. După expirarea a trei ani, persoana va trebui să susțină examenul în mod repetat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?