Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Noi posibilități de cooperare dintre MAI și Programul Alimentar Mondial

24 iun. 13:45   Societate
1223

Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, a avut astăzi, 24 iunie, o întrevedere bilaterală cu Coordonatorul Programului Alimentar Mondial (PAM) în Moldova, Douglas Mercado.

Subiectele de discuție au vizat mecanismele de asigurare a securității alimentare în contextul crizei refugiaților și dezvoltarea unui model de parteneriat durabil, pentru acordarea suportului atît cetățenilor Republicii Moldova, cît și refugiaților.

În cadrul ședinței, secretarul general a subliniat importanța și necesitatea de a suplini rezervele de produse alimentare inalterabile, atît pentru subdiviziunile MAI din prima linie, cît și în cadrul Centrelor provizorii de triere și asistență, pentru a putea fi asigurat suportul necesar refugiaților, în cazul unui aflux a acestora.

La fel, a fost abordată și importanța unei comunicări mai ample cu refugiații, prin surse sigure și disponibile, fiind subliniată necesitatea reconsolidării mecanismului de comunicare și de transmitere a informației către refugiați, pe care îl are Programul Alimentar Mondial, astfel încît și Ministerul Afacerilor Interne să fie parte a acestuia.

„Asistență imediată refugiaților și familiilor care îi găzduiesc rămîne o prioritate absolută pentru noi. Suntem deschiși spre o conlucrare eficientă. Vom discuta cu partenerii noștri pentru a identifica soluțiile cele mai optime în asigurarea suportului necesar”, a conchis Douglas Mercado.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав