Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Noi măsuri pentru digitalizarea sistemului de evidență a persoanelor înregistrate cu statut de șomer

3 noi. 2021,, 16:47   Societate
1825

Guvernul a fost aprobat astăzi Conceptul Sistemului Informațional Automatizat ”Înregistrare cu statut de șomer”. Implementarea acestuia va permite Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă să sporească accesibilitatea și transparența în procesul de înregistrare a persoanelor cu statut de șomer și a persoanelor care beneficiază de ajutor de șomaj sau care sînt în căutarea unui loc de muncă.

Totodată, se urmărește facilitarea recepționării și înregistrării cererilor depuse online de solicitanți.

Sistemul informațional va oferi instrumente de control a fluxurilor de documente și de organizare a politicilor decizionale, va genera rapoarte și statistici aferente gradului de îndeplinire a indicatori de performanță. Pentru asigurarea confidențialității și integrității datelor, protejarea infrastructurii informaționale, platforma sistemului informaţional automatizat se va baza pe infrastructura de semnătură digitală (MSign), inclusiv la autorizarea accesului utilizatorilor și semnarea documentelor.

Documentul aprobat astăzi stabilește scopurile, sarcinile și funcțiile sistemului, structura organizațională și baza juridico-normativă, interacțiunea cu alte sisteme informaționale, infrastructura tehnologică și măsurile de asigurare a securității și protecției informației, precum și măsurile privind crearea, implementarea, exploatarea și menținerea sistemului.

Menționăm că Sistemul Informațional Automatizat ”Înregistrare cu statut de șomer” va fi gestionat de către Agenția Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, fiind parte componentă a sistemului informațional al instituției.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав