Criza energetică stiri: 768
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Noi măsuri aprobate de comisia pentru situații excepționale

9 iun. 17:39   Societate
1493

Autorizațiile unitare de transport internațional din/spre/prin Ucraina și/sau Federația Rusă, eliberate operatorilor de transport rutier pînă la data de 24 februarie 2022, urmează a fi restituite pînă la expirarea termenului de valabilitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), transmite Noi.md.

De asemenea, conform deciziei CSE, Portul Internațional Liber Giurgiulești va presta, în mod prioritar, servicii portuare pentru produsele petroliere destinate importului pe teritoriul Republicii Moldova. În acest sens, titularii de licență vor depune o solicitare în formă scrisă, cu cel puțin 48 ore înainte, către administrația terminalului, cu indicarea cantităților exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în țara noastră.

Membrii Comisiei au mai stabilit că, în termen de 15 zile, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu Agenția de Guvernare Electronică, va elabora și va include în Sistemul Informațional Agricol „Agromaia” modelele de rapoarte privind stocurile de produse agroalimentare. Totodată, în decurs de 7 zile, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va elabora lista agenților economici înregistrați per fiecare raion, care își desfășoară activitatea în domenii, precum: depozitare, prelucrare/procesare a produselor agricole și alimentare.

La fel, prin decizia CSE, se permite comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice de scenă, precum și a celor cu zgomot și risc scăzut din categoria celor de divertisment.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав