COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6800
Coronavirus stiri: 7617

Noi detalii în dosarul corupției de la frontieră: Cinci persoane reținute

3 sep. 11:28   Societate
1247 1

Patru angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete au fost reținuți de procurorii anticorupție, în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață la punctul de trecere a frontierei Sculeni.

Descinderile au avut loc în birourile de serviciu ale mai multor angajați ai Poliției de Frontieră, în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență.

Potrivit Procuraturii, în cadrul acțiunilor de urmărire penală a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și pînă în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Pînă la această oră, procurorii anticorupție au reținut 5 persoane, printre care 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.


Acțiunile de urmărire penală sînt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽