Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Noi detalii despre scandalul păcurii îngropate

26 iul. 2023,, 17:18   Societate
3748 1

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, convocat la Parlament pentru a prezenta un raport, a declarat că, în cadrul anchetei demarate, oficialii Termoelectrica au recunoscut că imaginile video publicate de Usatîi relevă un incident care a avut loc în toamna anului 2022.

"Ieri, în urma discuțiilor cu reprezentanții agentului economic, cineva a recunoscut că într-adevăr a existat un incident anul trecut. O conductă s-a fisurat și din fisură s-a scurs păcură. Vom vedea ce vor arăta probele de laborator", a declarat Ion Bulmaga, transmite rupor.md.

Bulmaga a mai spus că a depus personal o cerere la Procuratura Generală și la SIS pentru a investiga imaginile video și dezvăluirile apărute în presă, dar și pentru a efectua o anchetă internă.

"Colegii au mers la fața locului și au făcut fotografii, care apoi au fost comparate cu imaginile din video. S-a dovedit că înregistrarea video arăta corect locația. A fost lansată o anchetă și ieri au fost prelevate probe. Solul excavat pare să fie îmbibat cu produse petroliere, dar nu am văzut încă rezultatele finale de laborator. Laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului va prezenta rezultatele în cinci zile. Pe 31 iulie vom cunoaște rezultatele preliminare. Este vorba despre o suprafață de aproximativ 10 metri cubi și o adîncime de 2,5 metri", a mai precizat șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Între timp, premierul Dorin Recean le-a cerut ministrului Energiei, Victor Parlicov, și șefului Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, să demită conducerea Termoelectrica, după scandalul păcurii îngropate.

15
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?