COVID-19 în MOLDOVA

Noi condiții de călătorie în Ucraina

Noi condiții de călătorie în Ucraina

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina anunță într-un comunicat de presă despre condițiile de traversare a frontierei moldo - ucrainene începând de astăzi.

Astfel, pentru a fi scutit de regimul de carantină este necesar testul negativ la Covid-19 efectuat nu mai târziu de 48 de ore de la data traversării frontierei. O condiției obligatorie la fel este prezentarea poliției de asigurare care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului.

Reprezentanții Ambasadei anunță că polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Republica Moldova înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina, transmite unimedia.info.


O altă condiție este prezentarea la punctele de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză). Mecanismul respectiv a intrat în vigoare la 13 august 2020 și prevede exceptarea cetățenilor străini de la obligația izolării la domiciliu sau carantină la intrarea în Ucraina în baza prezentării rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR).

Cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal. De menționat că, cetățenii Republicii Moldova, aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, pot efectua testul la COVID-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la data traversării hotarului.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare (observare) pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

Informația actualizată privind condițiile de traversare a frontierei de stat a Ucrainei poate fi accesată aici.

Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load