X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Noi alerte cu bombă în capitală: 10 locații ar fi minate

15 aug. 2022,, 13:34   Societate
1500 0

Noi alerte cu bombă au fost înregistrate în această dimineață la Aeroportul Internațional Chișinău, Curtea Supremă de Justiție, patru spitale din sectorul Rîșcani al capitalei și patru centre comerciale.

Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță.

„În jurul orei 8:40, polițiștii au fost sesizați despre amplasarea unui obiect explozibil în sediul Curții Supreme de Justiție. Forțele de ordine au intervenite imediat, iar serviciile specializate verifică clădirea. Totodată, a fost vizat și Aeroportul Internațional Chișinău, dar și încă alte 8 locații din capitală. Serviciile specializate efectuează verificări”, a relatat Toderiță.

Poliția a menționat că toți oamenii din interiorul clădirilor vizate au fost evacuați, iar zonele sunt încercuite. Vineri, CSE a instituit noi măsuri de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Prin urmare, accesul în aerogară este permis doar pasagerilor, angajaților de firme și companiilor sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului, dar și membrilor echipajelor.

Temporar a fost sistată activitatea sălii VIP. Măsuri de securitate ce vizează Aeroportul au fost luate și anterior, după seria de apeluri și mesaje false care anunțau că acesta ar fi minat. Astfel, din 1 august, bagajele sunt verificate la intrare prin scanere, iar parcarea este permisă doar în locuri special amenajate. În cazul Aeroportului, aceasta este a 34-a alertă de la începutul lunii iulie.


Anterior, poliția a deschis un dosar privind multiplele alarme ce au vizat Aeroportul, instituții medicale, judecătorii și centre multifuncționale.

Potrivit PCCOCS, în acest dosar există mai mulți bănuiți, care ar fi dirijați de un grup de persoane, ce doresc destabilizarea situației în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?