COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Nivelul rîului Nistru și Bîc a crescut, iar apa mai murdară ca oricînd (FOTO)

28 mai. 2019,, 13:11   Societate
3399 0

Nivelul apei din rîurile Nistru și Bîc a crescut în ultimele zile, drept urmare a ploilor abundente care s-au abătut asupra țării noastre.

Într-un mesaj trimis la adresa redacției, un cititor spune că îngrijorător este nu doar faptul că nivelul apeieste ridicat, dar și că apa din rîuri este foarte murdară.

Locuitorii din apropierea rîurilor își fac griji și se întreabă dacă nu care cumva ne aflăm în fața unui dezastru ecologic.

Imaginile au fost surprinse în regiunea localității Gura Bîcului.

Potrivit președintelui fundației ecologice ”Ecodava”, Igor Sîrbu, cu această problemă se confruntă rîurile Nistru și Bîc după fiecare ploaie torențială.


”În timpul precipitațiilor abundente, apa spală toate impuritățile de pe drumuri și dealuri, care ulterior ajung în rîuri. Drept rezultat, apa este poluată. O soluție ar fi ca aceste ape reziduale care apar mai ales în timpul ploilor să ajungă în stațiile de iepurare a apelor din raioanele țării, care însă în mare parte nu fac față fluxului mare de apă sau chiar, mai mult decît atît, sînt nefuncționale”, a declarat Igor Sîrbu.

Totodată, acesta a specificat că la poluarea apelor din rîuri adesea contribuie chiar și locuitorii din preajma rîurilor care își aruncă deșeurile în ape, ceea ce agravează și mai mult situația ecologică din zonă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X