X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Nivelul apei în rîul Nistru a scăzut cu 30 de centimetri într-o zi

30 iun. 13:45   Societate
2213 0

Nivelul apei în rîul Nistru a scăzut cu 30 de centimetri într-o zi. Potrivit specialiștilor, acest fenomen reprezintă seceta hidrologică. În prezent apa în rîul Nistru e de două ori mai puțin decît norma.

Potrivit specialiștilor, situația se poate schimba de la o zi la alta. Spre exemplu dacă astăzi vor cădea precipitații, nivelul apei în rîul Nistru se va ridica, scrie Noi.md cu referire la stiri.md.

Seceta hidrologică este un fenomen hidrologic generat de factorii meteorologici și se atestă în bazine și sub-bazine acvatice, unde timp îndelungat se înregistrează temperaturi ridicate și precipitații scăzute.

Codul galben de secetă hidrologică se anunță în cazul cînd debitul apei în rîuri atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală, pe o durată de 5-7 zile.

Atunci cînd seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării, se anunţă seceta hidrologică pe întreg teritoriul ţării.


Сodul portocaliu de seceta hidrologică se emite în cazul în care debitul apei în rîuri, pe o durată de 5-7 zile, atinge cote de 30% şi mai joase din media multianuală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав