X 
Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Nicu Popescu a prezidat ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane

24 iun. 11:43   Societate
1511

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a prezidat ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, în cadrul căreia a fost prezentat și aprobat Raportul de realizare a politicii în domeniul combaterii și prevenirii traficului de ființe umane în anul 2021.

În cadrul discuțiilor, membrii Comitetului s-au referit la principalele tendințe în domeniul combaterii traficului de ființe umane, precum și la principalele realizări obținute în acest sector pe parcursul anului 2021.

Membrii Comitetului au subliniat că, pentru anul 2021, se constată o creștere a numărului de cazuri de trafic de ființe umane identificate și o descreștere a cazurilor de trafic de copii identificate, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020.

Nicu Popescu a evidențiat aportul autorităților naționale în îndeplinirea responsabilităților, în special în contextul provocărilor generate de criza pandemică COVID-19, precum și de războiul din Ucraina care a impus consolidarea eforturilor pentru gestionarea fluxului de refugiați care au ajuns în Republica Moldova.

„Țara noastră continuă să găzduiască un număr mare de refugiați, dintre care preponderent femei, copii și bătrîni, categorii vulnerabile în fața acestui flagel numit traficul de ființe umane, fapt ce accentuează gradul nostru de responsabilitate și importanța menținerii eforturilor depuse mai ales în domeniul prevenirii.” – a menționat ministrul Nicu Popescu.


Oficialul moldovean a mulțumit partenerilor externi pentru susținerea în continuarea politicilor antitrafic din țara noastră și sprijinul acordat în contextul gestionării crizei refugiaților.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав