Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Nicolae Furtună își cere scuze publice: „Sînt om viu, sufăr”

8 sep. 2020,, 11:49   Societate
2046

După ce aseară, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat la un post de televiziune că „întoatălumeaCOVID-ulaluatviaţacelorcareşiaşaerauopovarăpentrueişipentruceidinjur”, astăzi în cadrul unui briefing Furtună prezintă scuze publice față persoanele care s-au simțit afectate de declarațiile făcute de acesta.

„Pornind de la sintagma „povară”, din punct de vedere medical, nu cea socială, eu vreau să vin cu compasiune față de cei care n-au înțeles mesajul meu. Îmi aduc scuzele de rigoare pentru cei care au înțeles altfel expresia „povară”. Din punct de vedere medical, consider că este un termen corect. Sînt om viu, sufăr alături de toate persoanele, alătur de colegii mei. Scopul ieșirii mele este de a-mi aduce scuzele de rigoare publicului larg pentru sintagma care a fost înțeles eronat”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul briefingului de presă, scrie jurnal.md.

Amintim că aseară, Nicolae Furtună a declarat la un post de televiziune că: „ Patologia cardiovasculară predomină, persoanele cu diabet zaharat sînt vulnerabile, de cînd spunem noi că obezitatea este factor de risc pentru maladiile netransmisibile şi pentru alte maladii. În COVID, obezitatea a jucat un rol decisiv. Mai mult de 1/3 din persoanele care au decedat aveau diferit grad de obezitate. Din COVID trebuia să facem multe concluzii, inclusiv astea”.

Declarația scandaloasă a stîrnit un val de critici în adresa acestuia, iar mai mulți oameni și lideri de opinie au cerut demisia acestuia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав