X 

Nicolae Botgros: „Sufletul nu va uita și suferă enorm de mult”

26 iul. 2022,, 22:15   Societate
2047 0

La un an de la moartea soției sale Lidia Bejenaru-Botgros, maestrul Nicolae Botgros spune că „sufletul suferă enorm de mult” și că „nu mi-aș dori să simtă această mare durere, pierdere imensă, omenească”.

„A trecut un an fără Liduța … Nici nu știu cum să numesc această zi, 26 iulie 2021, ora 06:15 dimineața, când m-au telefonat de la spitalul unde a fost internată soția mea și mi-au dat vestea că Liduța ne-a părăsit pentru totdeauna … Nu mi-aș dori să simtă cineva această mare durere, pierdere imensă, omenească”, a scris Nicolae Botgros.

Maestrul spune că „sufletul suferă enorm de mult”.

„Un lucru este cert, că cei 50 de ani de căsnicie au fost și fericiți. Am trecut cu Liduța prin mari triumfuri. Știu și primesc acel sfat: „Fii tare, vremea tratează și mergem înainte” … Daaa … știu foarte bine, dar sufletul nu va uita și suferă enorm de mult … Dumnezeu să o odihnească în dreapta lui. Noi, care am apreciat-o, să-i purtăm cu mare demnitate amintirea … Nicolae, Cristi, Cornel și Angela, cu mare drag de scumpa noastră Liduța”, a mai spus Nicolae Botgros.

Lidia Bejenaru-Botgros, solista Orchestrei Naționale „Lăutarii”, soția violonistului Nicolae Botgros, a decedat luni, 26 iulie 2021, în urma unei boli incurabile.


S-a născut în data de trei mai 1953, în satul Țiplești, raionul Sângerei. Și-a început cariera de solistă în Orchestra de muzică populară „Lăutarii” în anul 1978, unde a cântat până la sfârșitul vieții. În 1993 a fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru realizările sale în domeniul muzicii populare.

Lidia Bejenaru-Botgros a fost înmormântată la Cimitirul Central din Capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий