X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Nesterovschi primea de la Șor un salariu de 5000$

22 sep. 2023,, 07:24   Societate
3588 0

Deputatul Alexandr Nesterovschi a plecat din PSRM contra unei sume de bani, iar Ilan Șor îi achita lunar și un salariu de 5 mii de dolari.

Mai mult, acesta este acuzat că a racolat un fost deputat (n.n. Arina Spătaru) pentru a fi în fruntea unui partid pro-european, dar care să promoveze interesele lui Ilan Șor. „Persoana a denunțat acest lucru de la început și a cooperat cu organul de urmărire penală”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„Deputatul Nesterovschi a participat, în complicitate cu Ilan Șor, la racolarea unei persoane, care să fie în fruntea unui partid politic, care să fie pro-european, dar parte a planurilor lui Ilan Șor. Persoana a denunțat acest lucru de la început și a cooperat cu organul de urmărire penală.

Am documentat cum Nesterovschi a transmis un pachet de hîrtie cu 50 de mii de dolari în numerar și 100 de mii de lei acestui fost deputat ca să convingă această persoană să creeze un partid politic, care să execute indicațiile lui Ilan Șor.

La fel, există bănuiala rezonabilă că deputatul Nesterovschi a acceptat o sumă de bani și un salariu de 5 mii de dolari pe lună ca să părăsească fracțiunea din care făcea parte, cu scopul de a forma o nouă fracțiune, care necesită 5 deputați. Avem interceptări unde el explică faptul că primește salariu de 5 mii de dolari pe lună. Face un deviz de cheltuieli, îl trimite lui Ilan Șor, care asigură banii, inclusiv pentru organizații teritoriale, salarii în plic, plăți pentru persoane care vin la proteste”, a declarat Veronica Dragalin.


Șefa PA nu a dat alte nume și nu a spus cine e fostul deputat. Este vorba însă de Arina Spătaru, lidera ALDE, care a anunțat public despre asta.

„Arina Spătaru a investigat sub acoperire, împreună cu organele de anchetă, finanțarea ilegală a partidelor politice de către grupul infracțional Șor”, se arată într-un anunț al formațiunii, care va veni mîine cu detalii.

Nesterovschi a rămas astăzi fără imunitate parlamentară, fiind reținut în clădirea Parlamentului de procurori și ofițeri CNA.

La 15 martie, socialistul Alexandr Nesterovschi a anunțat că pleacă din echipa PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”. Totodată, acesta a declarat că va fi deputat independent în Parlament. Ulterior, acesta a creat, împreună cu alte persoane, Partidul Renaștere.

9
2
3
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав