Iată ce nereguli au fost constatate: menținerea unității într-o stare igienică necorespunzătoare; materialele, utilajele, instalațiile şi echipamentele, care vin în contact cu produsele alimentare, nu sînt igienizate eficient și dezinfectate; neimplementarea unui sistem eficient de analiză a riscurilor şi punctele critice de control (HACCP); nerespectarea regulilor specifice de igienă a produselor alimentare de origine animală.
Inspectorii au mai constatat lipsa spațiului separat, cu amenajări corespunzătoare, pentru curățarea, spălarea şi dezinfectarea mijloacelor de transport utilizate pentru animale vii; igienizarea și dezinfecția se face cu o frecvență care nu permite evitarea oricărui pericol de contaminare etc.Ca urmare a neconformităților constatate au fost aplicate amenzi, precum și in interziză introducerea pe piață a cărnii materii prime neconforme.
Totodată, a fost dispusă suspendarea autorizaţiei sanitare veterinare de funcţionare pentru unitățile care nu respectă condiţiile de autorizare;
ANSA va iniția anchete interne de serviciu cu privire la activitatea medicilor veterinari responsabili pe domeniul certificării sanitar veterinare.
Adăuga comentariu