Nereguli la abatoarele de sacrificare și producere a cărnii din țară

11 noi. 2022,, 16:32   Societate
1955 0

Inspectorii din cadrul aparatului central al Agenției, în comun cu Direcțiile Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor au inițiat mai multe controale la abatoare/unități de sacrificare și producerea cărnii.

Iată ce nereguli au fost constatate: menținerea unității într-o stare igienică necorespunzătoare; materialele, utilajele, instalațiile şi echipamentele, care vin în contact cu produsele alimentare, nu sînt igienizate eficient și dezinfectate; neimplementarea unui sistem eficient de analiză a riscurilor şi punctele critice de control (HACCP); nerespectarea regulilor specifice de igienă a produselor alimentare de origine animală.

Inspectorii au mai constatat lipsa spațiului separat, cu amenajări corespunzătoare, pentru curățarea, spălarea şi dezinfectarea mijloacelor de transport utilizate pentru animale vii; igienizarea și dezinfecția se face cu o frecvență care nu permite evitarea oricărui pericol de contaminare etc.

Ca urmare a neconformităților constatate au fost aplicate amenzi, precum și in interziză introducerea pe piață a cărnii materii prime neconforme.

Totodată, a fost dispusă suspendarea autorizaţiei sanitare veterinare de funcţionare pentru unitățile care nu respectă condiţiile de autorizare;


ANSA va iniția anchete interne de serviciu cu privire la activitatea medicilor veterinari responsabili pe domeniul certificării sanitar veterinare.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?