X 

Nereguli în declarațiile de avere ale unor funcționari: Au fost aplicate amenzi

15 dec. 2021,, 15:08   Societate
2323 0

Autoritatea Națională de Integritate a constatat trei conflicte de interese și o incompatibilitate de funcție, care au fost admise în funcția publică.

Astfel, fostul director al S.A ”FEE-Nord” riscă interdicții, iar primarul din Mincenii de Jos și doi consilieri din Valea Perjei și Coșcodeni au primit cîte o amendă și respectiv o atenționare.

În primul caz, ex-directorul ”FEE-Nord” a admis un conflict de interese în timpul exercitării funcției de administrator în cadrul acestei societăți pe acțiuni.

Și primarul din satul Mincenii de Jos din raionul Rezina a avut un interes personal cu o persoană apropiată pe perioada celor două mandate obținute. Acesta a semnat mai multe acte juridice și administrative în care este vizată cumnata sa, care a fost angajată în anul 2017 în funcție de director al casei de cultură. În situația respectivă, alesul local ar fi trebuit să se abțină de la semnarea actelor și să declarare la ANI apariția situației de conflict.

Cu o încălcare a fost stabilit și un consilier local din localitatea Valea Perjei din raionul Cimișlia. Acesta a participat la luarea unei decizii, în cadrul ședinței Consiliului, în care a fost vizată o firmă, pe care o administra. Astfel, el a reușit să obțină o plată anuală de 2% din prețul normativ, pentru arendarea unor terenuri cu destinație agricolă, cu o suprafață de peste 3 hectare, care s]nt aferente firmei sale.


În incompatibilitate de funcție s-a aflat un alt consilier din satul Coșcodeni, raionul Sîngerei. Alesul local nu a renunțat în termen de 30 de zile de la funcția de director interimar al grădiniței din localitatea Flămînzeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий