Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Nereguli în declarațiile de avere ale demnitarilor: Au fost aplicate amenzi de peste 10 mii de lei

27 dec. 2021,, 14:58   Societate
1714

În perioada 20-24 decembrie, Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a inițiat patru controale.

În două proceduri de control, referitor la eventuala încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, sînt vizați un șef adjunct de Direcție din cadrul Consiliului raional Ungheni și un primar din raionul Cantemir.

Două proceduri de control, pentru eventuale încălcări ale regimului juridic al averii, au fost inițiate în privința unui primar din r-nul Drochia și a unui funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal.

De asemenea a fost refuzată inițierea controlului în 18 cazuri din lipsa bănuielii rezonabile al unor încălcări, inclusiv zece pe avere, șase pe conflicte de interese și două pe incompatibilități de funcție.

Inspectorii de integritate au emis 17 acte, inclusiv în șapte acte au fost depistate încălcări ale legislației.


Printr-un act de constatare s-a constatat avere nejustificată în privința unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În alte șase acte de Constatare s-au constatat conflicte de interese admise de un director interimar al unei instituții publice a MEC, un ex-primar din suburbia mun. Chișinău, un primar din raionul Criuleni, un primar din raionul Fălești, un consilier în Consiliul Grigorievca, raionul Căușeni și un ex-primar din raionul Fălești.

Au fost aplicate amenzi în sumă totală de 10 500 lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав