X 

Nereguli, descoperite în urma unor verificări la Piața Centrală

11 apr. 11:15   Societate
3897 0

Cîntare fără buletin de verificare metrologic și produse ce nu corespund standardelor de calitate.

Asta au găsit azi cei de la Protecția Consumatorului la Piața Centrală din Chișinău.

Chiar dacă nu au amendat pe nimeni, vizita inspectorilor i-a nemulțumit pe comercianți, care s-au luat la ceartă cu funcționarii, anunță Noi.md cu referire la TV8.

Chiar dacă amenzile sînt usturătoare și pot ajunge și la 12 mii de lei, puțini vînzători au buletine de verificare metrologică a cîntarului, iar unii dintre ei, se mai încumetă să și trișeze. Inspectorii spun că ultima înșelare la cîntar pe care au depistat-o a fost de 7 lei, dar încălcările ajung să fie uneori și mai mari. Anul trecut, au fost depistate 47 de mijloace de măsurare neconforme, cu toate acestea doar doi consumatori care au fost mințiți la cîntar au depus plîngeri.

Nu doar cîntarele au fost verificate ci și alte produse nealimentare, cum ar fi vopseaua de ouă, candelele și lumînările. După ce au făcut o tură prin piață, funcționarii au venit cu cîteva recomandări.


Consumatorii însă au fost îndemnați să citească inscripția de pe produse, să fie atenți la termenul de valabilitate, și să ceară certificatele de calitate. Totuși, cei mai mulți dintre cumpărători spun că au încredere în vînzători și nu verifică documentele.

Între timp, forfota pregătirilor de Paști se simte la Piața Centrală. Oamenii se grăbesc să cumpere ouă și cozonaci. Chiar dacă spun că prețurile sînt pipărate, oamenii vor să aibă produsele tradiționale pe masa de sărbătoare.

Chiar dacă oamenii cu greu găsesc produse pe care și le pot permite, comercianții spun că prețurile sînt pămîntești, dar pot varia în funcție de preferințe.

Anul acesta, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele pe 16 aprilie.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?