Preşedintele stiri: 3022

Nemerenco neagă că în spitalele din capitală ar fi insuficiente locuri pentru pacienții cu Covid

27 oct. 09:44   Societate
1260 0

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, neagă informaţiile precum că în spitalele municipale nu ar exista locuri libere pentru pacienții Covid pozitivi.

Ministrul spune că de la începutul pandemiei, cele mai multe consumabile au fost transmise anume spitalelor din capitală.

„La Centrul Covid de la Moldexpo erau 225 de paturi libere. (n.r. la data de 26 octombrie). Dintre care, 130 în staționar, pentru pacienții care au venit confirmați și 75 pentru pacienții care erau instalați în izolatoare pentru a confirma diagnosticul”, a spus Nemerenco, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Ala Nemerenco a răspuns și apelului lansat marți de Primăria Chișinău către Ministerul Sănătății, prin care s-a comunicat că în spitaluri nu sînt paturi pentru pacienții infectați, aparate de ventilare, medicamente și haine de protecție pentru cadrele medicale.

„Spitalele municipale au beneficiat de cele mai multe ajutoare din partea Ministerului Sănătății pe parcursul ultimilor doi ani și au fost fortificate. Nu aș putea spune că în prezent presiunea este atît de mare pe sistemul medical. Spre exemplu, Spitalul „Sfînta Treime” a beneficiat de cele mai multe echipamente, 101 concetratoare de oxigen, comparativ cu Spitalul Clinic Republican „Temofei Moșneaga”, care a beneficiat doar de 92”, a menționat ministrul.


Amintim că luni, în cadrul unei conferințe de presă, edilul Capitalei Ion Ceban a criticat modul în care autoritățile gestionează situația pandemică.

Ion Ceban a spus că în spitalurile municipale nu sînt paturi pentru pacienți, nu ajung echipamente și preparate madicale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X