X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Nemerenco, despre cazul tînărului decedat în urma complicațiilor gripei

11 ian. 16:38   Societate
2094 0

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a oferit detalii cu privire la tînărul de 22 de ani, răpus de complicațiile cauzate de gripă. Cazul este rezultatul unei adresări cu întîrziere, a comunicat Nemerenco.

Prin urmare, oficialul a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să să adreseze la medicii de familie la primele simptome, scrie newsmaker.md.

„Este foarte importantă adresarea la medicii de familie la primele simptome. (…) Avem, cu regret, primul caz de deces în urma complicațiilor gripale la un tînăr care s-a adresat foarte tardiv. La momentul adresării și spitalizării, imediat a fost transferat în secția de terapie intensivă și intubat. Acesta, de fapt, este rezultatul unei adresări tardive tocmai la a 5-a zi de boală și probabil a fost și un caz mai complicat, deja era cu pneumonie”, a comunicat Nemerenco, la ședința Guvernului din 11 ianuarie.

Ministra a adăugat că „trebuie să învățăm ceva din perioada pandemică Covid-19, fiindcă sînt aceleași măsuri de prevenire”.

„La moment, avem o linie stabilă de infecții prin gripă. Aceasta nu înseamnă că ea nu va crește în continuare. De fapt, totdeauna vîrful epidemiologic vine mai mult spre sfîrșitul lunii și chiar începutul lunii februarie, luînd în considerare datele anilor trecuți”, a menționat Nemerenco.


Ministra a mai spus că se înregistrează o scădere a infecțiilor virale respiratorii, comparativ cu săptămîna trecută. „Avem și o scădere a numărului de spitalizări, inclusiv la copii”, a precizat oficialul de la sănătate.

0
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?