TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Nemerenco către fosta guvernare: Ați pus la pămînt asistența medicală primară!

Nemerenco către fosta guvernare: Ați pus la pămînt asistența medicală primară!

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat fostei guvernări. Șefa de la Sănătate a acuzat Guvernul Filip de crearea mai multor legi care ar fi reușit să pună pe brînci sistemul de sănătate.

De asemenea, Nemerenco le-a urat autorilor proiectelor să nu ajungă vreodată să se îmbolnăvească în Moldova.

„Prin legi votate la pachet ați omorît sănătatea publică, și ați creat un monstru nefuncțional deși v-au prevenit toți că nu faceți corect. Prin legi și Hotărîri de Guvern ați pus la pămînt asistența medicală primară și ați făcut ca azi primarii voștri de la PD să vină la minister cu rugămintea să-i ajutăm că se ceartă medici cu medici în sate și se ceartă măhălile, învrăjbindu-se. I-am întrebat de ce nu s-au plîns la șeful vostru mare. Au zis rușinați - nici nu a dorit nimeni să vorbească cu ei”, a scris Ala Nemerenco.


Șefa de la Sănătate a adăugat că legile create de fosta conducere a țării ar fi omorît inspecția muncii, ar fi distrus Centrul Republican de Medicină a Calamităților dar și Observatorul Regional European în Resurse Umane în Sănătate.

„Prin legi ați creat Agenția pentru Soluționarea Contestațiilor, o minune care nu a soluționat încă nici o contestație decît a creat bariere și a favorizat firmele voastre. Prin legi ați politizat tot sistemul medical de l-ați distrus de-a binelea - din spitalele raionale au rămas în mare parte numai datoriile și pacienții gravi transferați la Chișinău. Prin legi introduse la miez de noapte pe furiș ați fugărit toți medicii din țară încît anul trecut au rămas pentru prima dată în istoria universității de medicină și farmacie locuri libere la rezidențiat”, a spus șefa de la Sănătate.

Nemerenco a subliniat și legile cu privire la politica medicamentului:

„Prin legi ați ieftinit chipurile medicamentele, dar în realitate le-ați scumpit la punctul de procurare. Prin legi ați aprobat pentru prima dată în istoria acestei mici țări bugetul de asigurări sociale pentru 2019 cu un deficit de 2 miliarde 890 milioane de lei! . Și acu țipați că vreți pensii majorate”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load