X 

Nemerenco a răspuns criticilor pentru demisiile de la Oncologie

27 mar. 09:00   Societate
2539 0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție, după criticile aduse pentru demisiile de la Institutul Oncologic.

„Funcțiile de vicedirectori și directori nu sînt lăsate de mama și tata pe vecie și nu vă supărați, nu am nimic cu nimeni, dar în povești cu specialiști extraordinar de buni, care au condus spitale ajunse pe brînci, eu nu cred. Dacă erați cu adevărat buni, spitalele înfloreau și pacienții vă venerau”, a menționat Nemerenco, transmite Unimedia.

„O să las aici un anunț pentru toți cei dezamăgiți, care critică rezilierea de către minister/ministru a unor contracte - funcțiile de vicedirectori și directori nu sînt lăsate de mama și tata pe vecie și nu vă supărați, nu am nimic cu nimeni, dar în povești cu specialiști extraordinar de buni, care au condus spitale ajunse pe brînci, eu nu cred. Dacă erați cu adevărat buni, spitalele înfloreau și pacienții vă venerau.

Dar așa, medicii tineri pleacă, mita înflorește, echipamente iok, iar unii se fac a nu înțelege cam de ce nu mai rămîn în funcții, deși în spitalul lor și acu pacienții muribunzi sînt duși pe țoale. Mai priviți în jur și nu vă mai închinați ode, nu dezbinați colectivele cu colectări de semnături și rămîneți demni dacă vă considerați oameni cu demnitate. Funcțiile vin si pleacă, diploma de medic rămîne.

Da, și sînt conștientă că îmi fac o armată nouă de dușmani, dar nu am venit la minister să adun fani, dar să creăm un sistem de sănătate pentru oameni”, a scris ministra.


Mai multe persoaneau fost demise de la Institutul Oncologic, după un control inopinat al alimentației pacienților. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco. „Nu voi tolera nicio abatere și încălcare și le vom curma toate împreună cu oamenii onești cărora le pasă. Îndemn toți directorii de spitale să-și verifice blocurile alimentare”, a menționat ministra.

21
6
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий