Criza energetică stiri: 1620
Cutremure stiri: 271

Ne-am putea aștepta la un val de cetățeni ce vin din Rusia? Ce spune șeful SIS

30 sep. 07:17   Societate
2376 1

Ne-am putea aștepta la o creștere a numărului de cetățeni ruși care vin în Republica Moldova și totodată, mai mulți moldoveni stabiliți în Rusia ar putea reveni în țară.

O spune directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, potrivit căruia există această posibilitate, în contextul mobilizării parțiale anunțate de Putin. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 29 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Primul risc este că vom avea un număr mai mare de cetățeni care pleacă din Federația Rusă spre Republica Moldova și în primul rînd, este diaspora noastră care este acolo. Mulți din ei au și cetățenie a Federației Ruse și atunci, posibil, s-ar încadra în această mobilizare anunțată. A doua categorie sînt cetățeni ai Federației Ruse care pleacă de acolo și caută să ajungă în Republica Moldova.

Noi anticipăm că vom avea un număr în creștere a acestor persoane care vor să vină fie pe calea aerului, fie pe cale terestră. Dacă sînt cetățenii ai Republicii Molodva, pot călători pe teritoriul UE pînă ajung la noi”, a precizat Musteață.

Acesta a mai subliniat că SIS și Poliția de Frontieră analizează persoanele ce vor să intre în țară, iar dacă ar avea un scop dubios, nu vor fi lăsați să treacă frontiera.


„Rolul nostru, împreună cu Poliția de Frontieră, este de a analiza foarte bine la intrarea în țară, cine intră, cine sînt persoanele respective, în special, cei care nu sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Să-i analizăm foarte bine scopurile cu care vin, dacă își pot justifica scopul, mijloacele cu care vin, dacă au bilete de retur, dacă au cazare aici. Dacă sînt anumite dubii despre sinceritatea, scopul persoanei, atunci i se interzice să intre în țară”, a punctat șeful SIS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав