TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Natura din preajma blocurilor noastre

Natura din preajma blocurilor noastre

Am dori să începem această publicaţie, deloc obişnuită, din compartimentul nostru despre natură şi turism, cu scurte reflecții despre spaţiile verzi ale orașului și atitudinea locuitorilor oraşului faţă de natură.

Cînd vorbim de natura din oraș, ne referim, de obicei, la parcurile, scuarurile, grădinile botanice, zonele de agrement, adică, în primul rînd, la zonele publice, de dezvoltarea și modernizarea cărora se ocupă administraţia orașului, ceea ce, în doilea rînd, se întîmplă indiferent de dorințele și opiniile orășenilor. Acest lucru înseamnă că fiecare dintre noi a vizitat aceste insuliţe ale naturii vii din zonele urbane, dar nu participă, direct, la dezvoltarea, păstrarea și protecția lor. Cu excepția faptului că lăsăm aici munți de gunoaie, urme de ruguri, copaci și arbuști rupţi.

Uneori, însă răspundem la apeluri și ieşim de bună voie să participăm la curăţenia şi plantarea noilor copaci, vopsim băncile etc. Dar, în general, proporția participării noastre la păstrarea și creșterea acestei bogății naturale este totuşi foarte mică și, de obicei, impersonală.

Continuarea citiți pe moldovenii.md

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load