Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Natalia Gavrilița: „Împreună cu cetățenii vom aduce Europa acasă”

21 ian. 17:00   Societate
2291 1

Guvernul va ajuta și în continuare oamenii din întreaga țară să facă față consecințelor crizelor, iar în următoarea perioadă autoritățile se vor concentra pe relansarea economiei și dezvoltarea infrastructurii regionale și locale.

Despre măsurile întreprinse de Executiv pentru a susține populația și a accelera implementarea reformelor a vorbit prim-ministrul Natalia Gavrilița, la întîlnirea cu locuitorii raionului Ialoveni, a relatat agenției moldpres.md Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prim-ministrul a menționat că, deși anul 2022 a fost marcat de numeroase provocări, acestea au fost depășite datorită mobilizării și solidarității, fiind fortificată capacitatea de a reacționa la crize: „Pe plan internațional sîntem cunoscuți ca țară care a primit cel mai mare număr de refugiați pe cap de locuitor. Am gestionat împreună o criză umanitară, astfel încît am schimbat percepția despre Republica Moldova și am contribuit la securitatea internațională. sîntem o țară care nu doar vorbește despre valori europene, dar le și implementează”.

De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri a discutat cu locuitorii raionului despre acțiunile Executivului orientate spre susținerea mediului de afaceri, în particular, a agricultorilor. Astfel, exporturile au fost reorientate spre alte piețe, a fost adoptată o politică fiscală avantajoasă pentru antreprenori.

„Am reușit deja să punem țara pe făgașul modernizării. Cel mai important lucru este că anul trecut am devenit țară candidată la Uniunea Europeană – aceasta este calea noastră spre stabilitate, pace și trai decent. Împreună cu dumneavoastră, cetățenii acestei țări, trebuie să continuăm să depunem eforturi pentru a aduce Europa la noi acasă”, a spus Natalia Gavrilița.


Referindu-se la criza energetică, prim-ministrul a subliniat că țara noastră are volumul suficient de gaze naturale și capacități de import al energiei din surse alternative, iar, prin instrumentul de compensare a facturilor, Guvernul rămîne alături de oameni. Pentru a soluționa și alte dificultăți pe care le întîmpină cetățenii, inclusiv la nivel local, Executivul și-a propus atragerea de noi investiții, implementarea unor proiecte de gestionare a deșeurilor, îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

Locuitorii din Ialoveni au abordat mai multe probleme, inclusiv modificarea formulei de finanțare a grădinițelor, lipsa cadrelor didactice în instituțiile de învățămînt din raion, asigurarea pachetului social pentru veterani, delimitarea masivă a terenurilor. De asemenea, s-a discutat despre lipsa transportului între localități, necesitatea iluminării trecerilor pentru pietoni, dar și despre proiecte de eficientizare energetică a clădirilor.

1
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?