X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1130

Natalia Gavrilița explică de ce nu avem stare de urgență în secetă

9 aug. 17:16   Societate
661 0

La ultima ședință a Executivului nu s-a declarat stare de urgență în legătură cu seceta din ultima perioadă. Șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, susține că asemenea decizii se iau automat, conform Legii Apelor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ediție specială” la Radio Moldova.

„Este un pic de confuzie în spațiul public. Este vorba despre declararea stării de urgență de secetă. Nu vorbim de stare de urgență în mediu sau în agricultură. Este o prevedere din Legea Apelor. Există diferite nivele de alertă — Cod Portocaliu, Galben, Roșu — la anumite surse de apă. Avem așa mecanisme prevăzute în Legea Apelor.

Acum ne bucurăm că am avut ploi și suntem într-o reevaluare a deciziei, pentru că ea nu fost luată formal. Ea se aplică automat, conform Legii Apelor. La nivel de instituții, vom lua decizii pentru a facilita accesul agricultorilor la resursele de apă”, a declarat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a mai precizat că, la Comisia de Situații Excepționale de săptămîna aceasta, se va aproba un mecanism mai simplificat de a consuma resursele de apă într-un mod mai responsabil, care nu duce la secarea rîurilor.


Meteorologii au emis, pentru perioada 5-15 august, o avertizare de secetă hidrologică și îndeamnă agenții economici și populația să consume cât mai rațional resursele de apă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав