Cazul Șor stiri: 599

Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj de felicitare pentru poporul găgăuz, de sărbătoarea Hederlez

6 mai. 2022,, 17:35   Societate
2364 0

Locuitorii din UTA Găgăuzia au marcat astăzi, în mod tradițional, sărbătoarea Hederlez, care simbolizează începutul unui nou sezon agricol.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul sărbătorii naționale și a venit cu un mesaj de felicitare pentru poporul găgăuz.

„Astăzi ne bucurăm de tot ce are de oferit mai frumos cultura găgăuză și îmi doresc ca astfel de evenimente să atragă tot mai mulți vizitatori, atît din Republica Moldova, cît și din străinătate”, a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, șefa Executivului a făcut un apel la unitate și menținerea păcii în societate, în contextul războiului care se desfășoară în vecinătate: „Sigur că toate sărbătorile sunt umbrite de acest război. Este important să prețuim pacea și buna înțelegere în societatea noastră, să căutăm nu lucrurile care ne despart, ci reperele care ne unesc, precum e sărbătoarea de astăzi.”

De asemenea, prim-ministra a menționat că pe agenda Guvernului sunt incluse mai multe proiecte care vor fi realizate în beneficiul oamenilor din UTA Găgăuzia. Astfel, 15 milioane de lei vor fi alocate pentru construcția unui complex turistic la ferma de cai din Ceadîr-Lunga. O altă sumă va fi alocată pentru finalizarea lucrărilor de reparație la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat.


La rîndul său, și Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a subliniat că unitatea poporului nostru va contribui la prosperitatea Republicii Moldova: „Suntem cu toții foarte diferiți, dar, în același timp, multe lucruri ne unesc împreună – tradițiile noastre și dragostea față de Republica Moldova. Oamenii care vorbesc limbi diferite, iubesc acest pămînt la fel și îmi doresc mult ca țara noastră să trăiască în pace și înțelegere.”

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?