Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Năstase, despre dosarul lui Stoianoglo la CEDO: "Cine va plăti?!"

7 iun. 11:00   Societate
3040

R.Moldova riscă să fie piardă cauza Stoianoglo la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce procurorul general suspendat a depus două plîngeri în instanța internațională.

De această părere este președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase. Politicianul a menționat că R.Moldova riscă să fie sancționată în acest dosar, iar cei care vor plăti sînt cetățenii, deși în opinia lui vina ar trebui să și-o asume guvernarea.

Modul în care s-au petrecut lucrurile aici nu a fost tocmai elegant. Va fi sancționată R.Moldova? - Probabil.. Cine va plăti? - Noi. Va plăti cumva președintele țării? Președintele care a aprobat concursul, dînsa a venit cu ideea concursului la funcția de procuror general pe care l-a cîșigat Stoianoglo, vă amintiți, nu?

Tot dînsa a considerat că a fost trișat concurusul, pentru dividente poitice și pentru capital politic s-a răsturnat acel concurs, mai apoi a fost răsturnat și un guvern. Cine plătește? Oamenii plătesc. Cînd eu le spun oamenilor că trebuie să mergem pe constituție, pe lege, nu, nu- oamenii ascultă la televizor, a declarat Năstase în cadrul emisiunii "Puterea a patra".

Menționăm că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a depus două plîngeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, invocînd îngrădirea drepturilor sale de către instanțele naționale. Acesta s-a plîns că procedurile de pornire a urmăririi penale în privința sa au fost complet arbitrare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав