X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Năstase condamnă arestarea jurnalistului belarus

25 mai. 2021,, 15:31   Societate
2750 8

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a reacționat în cazul deturnării avionului Ryanair de către regimul Lukașenko și a condamnat arestarea jurnalistului Roman Protasevici.

„Ceea ce se întîmplă în Belarus, acțiunile ieșite din comun ale dictatorului Lukașenko prin deturnarea avionului Ryanair și arestarea jurnalistului Roman Protasevich sînt mai mult decît condamnabile, sînt inacceptabile și confirmă o dată în plus că regimul dictatorial de la Minsk este inuman și profund detestabil”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a adăugat că formațiunea se alătură demersurilor partenerilor europeni privind eliverearea jurnalistului arestat.

„Suntem solidari cu toți cei care luptă pentru un viitor democratic al acestei țări, condamnăm cu vehemență asemenea gen de „incidente” și cerem, alături de partenerii noștri europeni, eliberarea lui Roman Protasevici. Жыве Беларусь!”, a adăugat Andrei Năstase.

Amintim că Belarusul a obligat duminică, din ordinul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, un avion aparţinînd Ryanair, la bordul căreia se afla jurnalistul, să aterizeze la Minsk.


Roman Protasevici era căutat de la manifestaţiile de anul trecut împotriva realegerii denunţate drept frauduloasă de către opoziţie a lui Lukaşenko, în august 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий