TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Năstase: „Casta” procurorilor nu a înțeles nimic. Concursul nu va continua

Năstase: „Casta” procurorilor nu a înțeles nimic. Concursul nu va continua

Concursul pentru funcția de procuror-șef nu va continua.

Este părerea viceprim-ministrului și Ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care s-a referit și la lista candidaților ce au depus cereri de participare în „cursa” pentru Procuratură.

„Regret foarte mult că această tagmă, să nu îi spun castă, a procurorilor nu a înțeles nimic. Dar este și vina noastră, trebuie să recunosc, eu cred că noi avem o mică doză de vină. Unii dintre noi au încercat în ultima perioadă de timp să își loializeze această tagmă a procurorilor, judecătorilor, să spună că nu mai sînt așa de răi, să stagneze procesele”, a punctat Năstase, fără însă a preciza despre cine anume este vorba.


Potrivit viceprim-ministrului, deși în societate s-a creat o opinie proastă despre toți reprezentații Procuraturii, în sistem există, totuși, oameni integri. „Noi nu am avut o comunicare cu majoritatea oamenilor din sistem, să îi atragem în discuții mai largi. Însă în sistem mai există și oameni cu care se poate lucra. Trebuie de comunicat cu ei mai mult, ca să înțeleagă că este nevoie de reformă, ei trebuiesc antrenați în reformă, altfel vor deveni tot mai ostili”, a menționat Andrei Năstase .

„Eu sînt sigur că acest concurs nu va continua, pentru că ne-am pomenit că schimbăm ce schimbăm și trebuie să mergem pe modificarea legii, pe o reformă, poate că nu e cea mai bună, poate că nu e perfectă, dar o reformă astfel încît acele concursuri sa fie adevărate, în care meritocrația, profesionalismul, integritatea să prevaleze. Asta facem, durează procesele”, a concluzionat Năstase.

Reamintim că ieri, Procuratura Generală a publicat lista oficială a candidaților care au depus cereri de participare la concursul pentru funcția de procuror-șef. Astfel, șapte procurori aspiră la șefia instituției.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load