Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Năstase a spus de ce și-a retras cererea depusă la CSM

5 mai. 2020,, 12:53   Societate
2658 0

Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și-a retras cererea depusă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin care a cerut inițierea procedurii disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan.

Întrebat de IPN, Andrei Năstase a declarat că și-a retras cererea ca urmare a hotărîrii Curții Constituționale din 23 aprilie, prin care Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții.

Prin acea hotărîre a fost dată aprecierea juridică unor fapte similare celor care au fost invocate în cererea adresată CSM, a precizat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a solicitat CSM inițierea procedurii de urmărire disciplinară a lui Vladimir Țurcan, care atunci deținea funcția de președinte al Curții Constituționale.

Cererea a fost depusă după ce președintele Igor Dodon a declarat că a avut o discuție telefonică cu Vladimir Țurcan despre suspendarea legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea, iar judecătorul i-a spus cum hotărîrea a fost votată.


Ulterior, magistrații Curții l-au destituit pe Țurcan din funcția de președinte, în această funcție fiind numită Domnica Manole.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав