COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în R. Moldova

Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în R. Moldova

Andrei Năstase, președintele Platforma DA, a avut astăzi în întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, KATAYAMA Yoshihiro, la sediul formațiunii.

La întîlnire au fost puse în discuție subiecte stringente ale realităților din RM, precum gestionarea ineficientă a crizei multiple din țară, derapajele în edificarea statului de drept și izolarea internațională tot mai pregnantă în care s-a pomenit Republica Moldova.

Andrei Năstase a subliniat că este extrem de importantă dezvoltarea continua a relațiilor bilaterale între cele două țări și a mulțumit autorităților japoneze pentru efortul pe care-l depun privind susținerea Republicii Moldova în aceste condiții extrem de dificile pentru toate direcțiile de dezvoltare, inclusiv cea economică. Liderul Platformei DA a menționat importanța semnării Acordului de împrumut prin care Japonia oferă creditul preferențial Guvernului Republicii Moldova în valoare de peste 18 mln dolari USD, în vederea implementării proiectului de modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova. Evident, în context, a fost discutată și situația dezastruoasă din agricultură, survenită în urma cataclismelor naturale, Andrei Năstase expunînd detaliat motivele pentru care protestează în aceste zile fermierii din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load