COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 324(+92)   TRATAȚI 249 312     DECESE 6178(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1210
Coronavirus stiri: 7144
Preşedintele stiri: 2784

Nagacevschi: Resetarea Consiliului Superior al Magistraturii este o urgență

13 apr. 16:08   Societate
1029 1

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacesvchi, a reacționat după ce nu a fost lăsat să participe la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii.

El a amintit că în conformitate cu art. 122 alin. 2 din Constituție, din Consiliul Superior al Magistraturii fac parte de drept: Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, ministrul justiţiei şi Procurorul General.

În condițiile în care aceste norme nu se respectă, ministrul a precizat că e o nevoie de resetare urgentă a CSM.

"În conformitate cu art. 103 alin. 1 și 2 din Constituție, Guvernul îşi exercită mandatul pînă la data validării alegerilor pentru un nou Parlament.

Astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a decis că MJ nu poate participa în calitate de membru la ședințele CSM.


Vă amintesc că pînă în prezent membrii CSM au criticat MJ pentru faptul că nu participă la ședințe.

Participarea MJ la ședință a fost calificată de către un membru CSM drept ,,imixtiune în justiție”, ,,imixtiune în activitatea CSM.”

Astăzi m-am mai convins o dată, resetarea CSM este o urgență.

Sper mult în Parlament să se identifice consensul necesar pentru a aproba proiectul de modificare a Constituției agreat cu CoE (sistemul judecătoresc, inclusiv resetarea CSM), pentru a restabili funcționalitatea acestui organ extrem de important (CSM) pentru funcționarea adecvată a puterii judecătorești", a comentat Fadei Nagacesvchi.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?