AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 47
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Nagacevschi către Litvinenco: Într-un stat de drept, după așa comunicat, ministrul Justiției și-ar da demisia

15 ian. 22:23   Societate
4038

După ce Sergiu Litvinenco, le-a sugerat funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Fadei Nagacevschi susține că astfel Litvinenco a decis „să apere guvernarea prin a avertiza oamenii să nu publice facturile la gaz”. Potrivit lui, pentru astfel de declarații, într-un stat de drept, ministrul Justiției „și-ar da demisia”.

„Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a decis să apere guvernarea prin a avertiza oamenii să nu publice facturile la gaz, pentru a nu atrage atenția ANI și a procurorilor. Altfel spus, domnul ministru a avertizat că mai bine ar fi ca oamenii să tacă și să rabde. Dacă vor comunica public cetățenii, ar putea fi persecutați. Aș fi vrut să-i tratez mesajul drept o consultație juridică de ministru, dar… În speță, e vorba despre o prostie instituționalizată și o tentativă de obstrucționare a libertăților fundamentale. Într-un stat de drept, pentru un asemenea comunicat, ministrul justiției și-ar da demisia.

La noi, cu ei, măcar scuze publice de la domnul ministru de-ar urma sau o explicație demnă de ministru. Sper să reanalizeze esența celor scrise și ce semnale publice transmite. Ah da, apartament, 2 odăi, 69 m2, temperatura setată la 22, uneori 23 grade Celsius, pentru noiembrie-decembrie-4027,05 lei. E mult? Da. Mai în glumă, mai în serios, cu așa tempouri de creștere a prețurilor, va fi necesar ca în declarația de avere la ANI să se introducă rubrica: plata pentru gaz, plata pentru benzină, poate și pentru produse alimentare”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le sugerează funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Totodată, Litvinenco a menționat că prin astfel de postări „lacrimogene”, „ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc”.

5

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав