COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Muzeul Național de Artă a Moldovei sărbătorește 80 de ani de la fondare (FOTO)

Muzeul Național de Artă a Moldovei sărbătorește 80 de ani de la fondare (FOTO)

Muzeul Național de Artă a Moldovei aniversează săptămîna aceasta 80 de ani de la fondarea instituției.

Cu acest prilej ieri a avut loc dezvelirea plăcii comemorative a lui Auguste Baillayre, artist plastic, profesor și primul custode-șef al Pinacotecii municipale, instituită în 1939, transmite NOI.md cu referire știri.md.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici a oferit angajaților instituției Diplomele Guvernului și Diplomele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru contribuție substanțială adusă la promovarea, valorificarea și cercetarea patrimoniului cultural național.


În context, oficialul a menționat că Muzeul Național de Artă a Moldovei a contribuit prin activitatea sa expozițională diversă la promovarea culturii naționale atît la nivel național cît și internațional.

Menționăm că în perioada 25-26 noiembrie, Muzeul Național de Artă a Moldovei a organizat mai multe activități: Conferința științifică anuală a MNAM; ceremonia de donație a lucrării „Portretul actriței Corina Constantinescu” de Camil Ressu (1880-1962); un recital de muzică cu actorii și Orchestra de Cameră a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, dirijor Serghei Racenco; inaugurarea expoziției-concurs a desenelor copiilor „Povestea muzeului meu”; lansarea monografiei „Artele frumoase din Basarabia în sec. XX”, autor Tudor Stavilă; vernisajul expoziției „Auguste Baillayre și contemporanii”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load