Preşedintele stiri: 3022

Muzeul din Călărași vernisează cele mai vechi mașini din cusut

13 sep. 09:00   Societate
1234 0

Cele mai vechi maşini de cusut la care şi-au croit hainele buneii şi străbuneii noştri au fost expuse la Muzeul din Călăraşi, transmite Noi.md cu referire la hotnews.md.

Expoziţia a fost inaugurată în contextul împlinirii a 170 de ani de la crearea primei maşini de cusut, invenţie brevetată de Isac Merrit Singer, un maşinist din New York. Printre exponatele primite ca donaţie de la locuitorii oraşului sînt şi maşini funcţionale.

Natalia Filip locuieşte în Călăraşi şi spune că nu a stat mult pe gînduri atunci cînd a citit pe reţelele de socializare anunţul că Muzeul din Călăraşi colectează maşini de cusut.

Şi Ana Cibotaru, care este profesoară la un liceu din Călăraşi, a donat muzeului o adevărată comoară moştenită de la bunica sa, maşina de cusut fiind încă funcţională.

Vizitatorii au rămas plăcut surprinşi de cele văzute la expoziţie.

„Nu e pentru prima dată cînd văd o maşină de cusut, bunica avea una acasă şi îmi cosea şi mie hainele cînd aveam nevoie. Am încercat şi eu şi într-adevăr e plăcut. Te simţi că faci ceva special”, afirmă o vizitatoare.

În total au fost prezentate 12 maşini de cusut.

„Noi nu am mai avut o asemenea expoziţie niciodată de cînd este muzeul. Noi am rămas foarte surprinşi că timp de două săptămîni cetăţenii s-au mobilizat şi au adus aceste maşini - 12 la număr. Donatorii sînt diferiţi, sînt din raionul Călăraşi şi este o maşină adusă de la Mihăileni, Rîşcani”, a declarat Mariana Iurcu, muzeografă.

Expoziţia poate fi admirată pînă la sfîrşitul lunii octombrie.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X