COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Musteaţă: O parte din sistem luptă cu Consiliul Superior al Magistraturii

Musteaţă: O parte din sistem luptă cu Consiliul Superior al Magistraturii

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață consideră că o parte din sistemul judecătoresc luptă împotriva CSM. Printre aceștia sînt magistrați care sînt vizați de unele hotărîri ale instituției sau sînt apropiați de-ai lor.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8, transmite IPN.

„O parte din sistem luptă cu CSM. Unii sînt vizați, unii apropiați de cei vizați, se manipulează cu opinia publică. Ce vor? De exemplu, mie un judecător mi-a spus ideea că ar fi bine să convocăm o adunare (n.r. adunare generală a magistraților) acum și să discutăm cu ușile închise ce se întîmplă. Eu am spus că sînt de acord să organizăm o adunare, dar cu ușile deschise”, a afirmat Dorel Musteață.


De asemenea, președintele interimar al CSM spune că este liber în acțiuni și nu este influențat de nimeni în luarea deciziilor. „Nu sînt legat de mîini și nici nu am fost niciodată. Întotdeauna am votat așa cum am considerat că este legal și corect”, a declarat Dorel Musteață.

Despre suspendarea din funcție a conducerii Judecătoriei Chișinău, a președintelui Curții Supreme de Justiție Ion Druță, care a avut loc printr-o decizie a CSM la 25 iunie curent, Dorel Musteață spune că după aceasta s-au petrecut acțiune pe care nu le consideră corecte față de el personal, dar și față de judecătorul care a scris o notă informativă la CSM prin care a vorbit despre ilegalitățile din sistem. Președintele interimar al CSM spune că a expediat la Procuratură nota informativă pentru a fi examinată din punct de vedere penal. În plus, cei vizați au contestat decizia CSM de suspendare din funcție. „Din informația pe care o dețin, dumnealor au cerut chiar și suspendarea deciziei CSM în partea ce ține de înlăturarea lor. Marți, ei și-au retras cererea, dar ședința este planificată pentru 22 iulie”, a declarat Dorel Musteață.

În ședința Consiliului Superior al Magistraturii din data de 25 iunie s-a decis suspendarea temporară din funcție a lui Ion Druță, președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), a președintelui Judecătoriei Chișinău și tuturor vicepreședinților instanței. CSM anunța atunci că la baza acestei hotărîri a stat o notă informativă a unui judecător care a sesizat instituția despre ilegalități care au loc în sistemul judecătoresc. Decizia a fost luată după ce premierul Maia Sandu a mers la ședința CSM și a adresat un mesaj membrilor instituției.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load