X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Muravschi despre Candu: Ce actor se pierde! Mă miră rezerva lui nelimitată de cinism

11 iun. 2019,, 12:30   Societate
11331 6

Fostul președinte al parlamentului, vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, este un actor și un orator bun, dar cînd asculți cu atenție vorbele lui, te întrebi cum poate spune el atît de multe prostii într-un timp scurt și surprinde rezerva lui nelimitată de cinism.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei, iar acum expert independent, Alexandru Muravschi, pe pagina sa de pe o rețea socială, transmite Noi.md.

"Am urmărit briefingul lui Candu. Doamne, ce actor se pierde. Serios, el ar putea în orice universitate, dar mai ales în cea teatrală, să citească prelegeri despre arta oratorică. Te uiți la el și nici măcar nu înțelegi sensul a ceea ce spune el. Îl admiri. Dar cînd începi să pătrunzi în sensul cuvintelor sale, te întrebi cum într-un timp atît de scurt poți să spui atîtea prostii. Dar cînd mai auziți despre apelurile constante de a respecta Constituția și de a acționa doar în conformitate cu legea, te miri pur și simplu de rezerva nelimitată de cinism a acestei persoane", a scris Alexandru Muravschi.

"Bine, să lăsăm lirica. Dacă a venit vorba despre lege, vom analiza doar o singură propunere a lui Candu: de a desfășura simultan cu alegerile parlamentare (stabilite la 6 septembrie de falsul președinte Filip) și alegerile prezidențiale", a continuat fostul viceprim-ministru și fost ministru al Economiei.


El a reamintit că alegerile prezidențiale sînt organizate doar în cazul vacanței funcției.

Articolul 90 al Constituției din prevede în mod clar că "(1) Vacanţa funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova intervine în caz de expirare a mandatului, de demisie, de demitere, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces”.
"După cum eu înțeleg, președintele nu are de gînd să demisioneze. Moartea (tifu-tifu-tifu) și imposibilitate definitivă de aexercita atribuţiile (Dumnezeu să-l binecuvînteze) nu amenință tînărul președinte. Pînă la expirarea mandatului mai este oho-ho cît timp. Rămîne demiterea. Dar aici intervine iarăși Constituția:
Articolul 89. Demiterea

(1) În cazul săvîrşirii unor fapte prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele Republicii Moldova poate fi demis de către Parlament cu votul a două treimi din numărul deputaţilor aleşi.
(2) Propunerea de demitere poate fi iniţiată de cel puţin o treime din deputaţi şi se aduce neîntîrziat la cunoştinţa Preşedintelui Republicii Moldova. Preşedintele poate da Parlamentului şi Curţii Constituţionale explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) În cazul aprobării propunerii de demitere din funcție, se va organiza un referendum cu privire la demiterea președintelui în cel mult 30 de zile"
Sau demiterea va fi realizată de clovnii în robele lor sub plăcuța "Curtea constituțională"? Nu, nu se va întîmpla acest lucru. Și apoi, în ce bază? În baza vrăjitoriilor lui Candu despre cît de rău este președintele. Dar pentru acest președinte rău, indiferent dacă îmi place sau nu mie sau lui Candu, au votat de două ori mai mulți oameni decît pentru toți deputații PDM la un loc. Despre Candu nici nu mai vorbesc. Să dea Dumnezeu să primească voturile rudelor sale. Așadar, dacă vreți să acționați întotdeauna conform legii, după cum spuneți, atunci, așa cum spuneam în copilărie: stați și tăceți într-o cîrpă. Cel puțin veți părea deștept", a subliniat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?