Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Muravschi: "CC a luat o decizie corectă"

20 apr. 05:45   Societate
3274

Curtea Constituțională a luat decizia corectă, declarînd inadmisibilă plîngerea deputaților din blocul Comuniștilor și Socialiștilor împotriva proiectului de lege care interzice purtarea panglicii Sf. Gheorghe, întrucît parlamentarii din opoziție au protestat față de ceea ce nu a era încă în acel moment un act normativ.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, relatează Noi.md.

"Și, prin urmare, cu toată lipsa de dragoste față de CC, trebuie să recunoaștem corectitudinea deciziei sale. Nu poți contesta ceva care nu a devenit încă un act normativ. Dar anume așa au procedat deputații BCS, contestînd o lege inexistentă, deoarece documentul devine lege abia după adoptarea și publicarea sa finală în Monitorul Oficial.

Acum, de îndată ce legea va fi publicată, pregătiți o nouă adresare la Curtea Constituțională. Și CC nu va putea refuza acceptarea sa în baza faptului că a fost deja luată o decizie în această privință. Decizia a fost luată cu privire la refuzul de a examina constituționalitatea unui act inexistent", a scris Alexandr Muravschi.

11

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав