X 

Muravschi, către Parlicov: Să achiți 2 lei pentru un metru cub de gaze sau 30 de lei este același lucru?

27 mar. 08:15   Societate
5728 0

Fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei, Alexandr Muravschi a recunoscut că a rămas mirat de declarația ministrului Energiei, Victor Parlicov, precum că prețul gazului "nu exercită o influență majoră asupra bunăstării cetățenilor și dezvoltării economice".

"Sincer să fiu, am fost surprins de această afirmație. Eu totuși cred că el este un specialist destul de competent, o persoană echilibrată și cunoaște bine domeniul", a spus Muravschi, citat de a-tv.md

Potrivit economistului, factorul de preț este extrem de important, subliniind că "încă nu pot înțelege această frază" a ministrului Energiei.

"Din vorbele lui reiese că nu contează: să plătești 2 lei pentru un metru cub de gaze sau 30 de lei? Să plătești 1 leu pentru 1 kilowatt de energie electrică sau 4 lei? Oricum, acest lucru nu are nici o influență asupra bunăstării cetățenilor! Adică dai 20% din venitul tău pentru încălzire și așa mai departe, sau îți dai tot salariul și nu-ți ajunge de pîine. Totuși, nu pot înțelege această frază a lui", a spus Muravschi în emisiunea "Tema” cu Liudmila Belcenkova de la postul de televiziune "Primul în Moldova".

După cum s-a anunțat anterior, ministrul Energiei Victor Parlicov, în cadrul unei emisiuni la TVR.md, a declarat că "factorul prețului gazelor nu exercită așa influență majoră în cadrul economiei cum este prezentat în spațiul public".


Victor Parlicov și Serviciul de presă al Ministerului Energiei nu au comentat încă declarațiile lui Alexandr Muravschi.

58
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий