X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Municipiul Cahul, beneficiar de proiecte transfrontaliere

26 sep. 20:00   Societate
1223 0

Proiectele transfrontaliere implementate în cadrul programului operațional comun România-Republica Moldova sînt de mare ajutor la dezvoltarea localităților noastre.

Un important beneficiar al acestor fonduri este şi municipiul Cahul. Cu ocazia Zilei Cooperării Europene a avut loc o prezentare a reușitelor acestor proiecte strategice derulate de o parte şi de alta a Prutului, transmite Noi.mdcu referire la tvrmoldova.md.

La eveniment a fost organizată o expoziție de obiecte de artă populară, realizate în cadrul proiectului "Renașterea meșteșugurilor autentice populare", finanțat prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova. Copiii au participat la mai multe workshopuri tematice.

La eveniment a participat și viceprimarul municipiului Iași, localitate înfrățită cu municipiul Cahul.

Un alt proiect cofinanțat prin programul operațional comun România-Republica Moldova permite reabilitarea mai multor drumuri din Cahul care facilitează traficul transfrontalier de mărfuri și persoane. Lucrurile au început recent, iar valoarea lor depășește 90 de milioane de lei moldovenești.


Administrația de la Iași va oferi municipiului Cahul ajutor în consolidarea capacităților de elaborare a proiectelor transfrontaliere și obținerea finanțărilor europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав