X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 383
Eurovision stiri: 419

Munca după pandemie: ce profesii vor fi deosebit de solicitate?

27 feb. 2022,, 21:00   Societate
3699 0

Pandemia se termină, dar abilitățile căpătate în perioada sa v-ar putea folosi foarte curînd. Ce profesii vor fi cele mai solicitate în lumea post-pandemică, a vorbit expertul în ocuparea forței de muncă Garry Muradyan în emisia postului MIR 24, relatează Noi.md .

- Potrivit experților, pandemia a accelerat schimbările în economie pentru cel puțin cinci ani. În opinia dvs., care tendințe pe piața muncii au primit sau vor primi cea mai mare dezvoltare?

Garry Muradyan: Acum businessul își crește activ potențialul, crescînd numărul de angajați. Prin urmare, cele mai populare profesii de pe piața muncii sînt acum de recrutor, antrenor corporativ și expert în relații publice. Experții în domeniul hotelier și al restaurantelor sunt, de asemenea, foarte solicitați în sectorul de management – manageri, administratori, conducători.

În mod tradițional, este la un nivel ridicat cererea de personal în domeniul cleaning-ului, de bone și îngrijitori. Există o cerere bună pentru specialiști în securitate, specialiști IT, dezvoltatori web. Închide această listă sfera jurisprudenței.

- - Există opinia că va deveni foarte populară profesia de operator în call center.


Garry Muradyan: Da, ar putea fi bine. Dar în marile corporații, acest domeniu este automatizat, adică operatorii de call center sînt înlocuiți de chatbots și roboți care preiau 80% din toate solicitările. În plus, puțin probabil ca cineva va fi mulțumit de un salariu deplin de 15 mii de ruble pe lună.

Dacă ne vom uita cu 5-10-20 de ani înainte, voi spune că vor fi populare toate profesiile legate de munca directă cu oamenii, a căror muncă nu poate fi automatizată. De exemplu, aceștia sînt medici, psihologi, antrenor de fitness și așa mai departe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий