Mulți dintre turiștii care vizitează Moldova apreciază și serviciile medicale - experți

8 sep. 11:00   Societate
2682 0

Mulți dintre turiștii care aleg să vină în Republica Moldova apreciază, în opinia unor experți, și serviciile medicale, de care pot beneficia.

Acestea ar fi mai accesibile, în comparație cu cele prestate în occident, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Pentru a dezvolta acest segment, două asociații au semnat astăzi un memorandum, care le va permite să revoluționeze industria turismului medical și să atragă pacienți din întreaga lume.

„30% din turiștii care vin să viziteze Republica Moldova o fac pentru a beneficia de servicii de înaltă calitate în clinicile și stațiunile balneare ale Republicii Moldova. Medicii din Moldova fiind foarte calificați, prestează servicii de înaltă calitate la un preț mai accesibil decît în țările de origine ale turiștilor”, menționează Elena Stepanov, directorul Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern.

Potrivit semnatarilor, documentul va permite desfășurarea la Chișinău, în data de 16 septembrie curent, a unui forum internațional.


„La acest forum am invitat 15 țări care sunt interesate de servicii de turism medical în Republica Moldova și anume vom dezvolta anumite domenii, cum ar fi chirurgia plastică, fertilizările in vitro, cardiologia intervențională, stomatologia”, spune Victoria Bucătaru, directorul Asociației de Turism Medical din Moldova.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

„Vedem un plus valoare atît pentru economia națională, pentru locuri de muncă mai rezilientă, dar ș pentru inovare și transfer de tehnologie. Aceasta se va transpune într-un mix de ofertă, care va putea să ridice ambele sectoare prin infuzii financiare, investiții străine”, spune Diana Lazăr, director de program, USAID.

Reprezentanții asociațiilor semnatare își propun să mărească fluxul de turiști, care apelează la serviciile medicale din Republica Moldova cu pînă la 20%, în următorii ani, fiind și o contribuție considerabilă în bugetul de stat.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?