TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moțpan, despre comportamentul lui Petic în sala de judecată

Moțpan, despre comportamentul lui Petic în sala de judecată

Șeful comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a comentat comportamentul lui Petic, care a ieșit miercuri seara din sala de judecată.


„Comportamentul colegului meu nu poate fi încurajat, cred că a fost o acțiune impulsivă de moment, o stare de afect, ca reacție la o decizie injustă a unui complet de judecată. El se află în instituțiile penitenciare deja de nouă luni. El e torturat fizic și moral, cu moralul la pămînt, după ce a ieșit cu dezvăluiri privind schemele de contrabandă. Mai cred că sînt germeni ai justiției independente în R. Moldova și astăzi se va da un verdict corect ca să afle toți ce s-a întîmplat în acest caz”, a spus Moțpan, citat de agora.md.


Amintim că, miercuri seara, judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților lui Gheorghe Petic de a-l elibera din arest pe activistul PPDA.


Petic a ieșit în pragul instituției în fața susținătorilor săi, declarînd că a plecat din fața magistraților pentru că Parlamentul a declarat, la 8 iunie, că Republica Moldova este un stat capturat.


Ulterior, Curtea de Apel Chișinău s-a adresat Parlamentului, Guvernului, Președinției, Consiliului Superior al Magistraturii și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău în legătură cu „evadarea” lui Gheorghe Petic din sala de judecată în timpul ședinței de judecată desfășurată astăzi în incinta judecătoriei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load