COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Motivul pentru care trei moldoveni au rămas fără maşini la vamă

Motivul pentru care trei moldoveni au rămas fără maşini la vamă

Doi șoferi care conduceau automobilele în baza permisului de conducere fals au fost deconspiraţi la frontiera de stat.

Primul caz a avut loc la ieșirea din țară prin punctul de trecere comun Palanca. Un moldovean conducea maşina înregistrată în regiunea transnistreană avînd un permis fals, eliberat de autoritățile ruse pentru categoriile A și B. Şoferul a declarat că în Federația Rusă a apelat la niște cunoscuți pentru a-i perfecta documentul şi l-a obţinut contra sumei de 200 de euro.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal. Acesta a refuzat să își continue călătoria şi a revenit în țară în calitate de pasager.


Totodată, un permis de conducere romînesc fals a fost depistat de polițiștii de frontieră din Grimăncăuți. Şoferul care îl deţinea este locuitor al municipiului Chișinău. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că permisul ar fi eliberat pe numele unei persoane străine, dar nu cea aflată în punctul de trecere.

Moldoveanul de 30 de ani a spus că obţinut permisul din partea unui membru al familiei. În cazul dat, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, pentru constatarea tehnico-științifică. Şi automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Briceni pînă la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Totodată, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, patrula de serviciu a depistat un moldovean care conducea un automobil radiat din circulație din 2016 și cu revizia tehnică falsă.

Conaţionalul a declarat că maşina a fost cumpărată acum un din Bălți, actele fiind perfectate de proprietar şi nu cunoaşte nimic despre cele depistate.

Vehiculul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Briceni, iar bărbatul va fi pedepsit conform legii în vigoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load