Motivele transferării dosarului Șor la Cahul nu sînt credibile

Motivele transferării dosarului Șor la Cahul nu sînt credibile

Motivele transferării dosarului primarului de Orhei, Ilan Șor, de la Curtea de Apel Chișinău la instanța de Apel Cahul nu sînt credibile.

Acest lucru s-a făcut inclusiv pentru ca presa să nu poată ajunge la ședințele de judecată de pe acest caz. Opiniile au fost exprimate de către reprezentanți ai partidelor extraparlamentare în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, consideră că nu sînt credibile motivele care au fost invocate pentru transferarea dosarului judiciar al primarului de Orhei, Ilan Șor, la Curtea de Apel Cahul. „Niciunul din cele șapte complete de judecători nu pot, după cum s-a prezentat, să examineze acest caz – este strigător la cer și scuza este ridicolă. Este clar că acest demers de a examina cauza la Cahul este strict pentru a continua tergiversarea și pentru a reduce presiunea publică asupra procesului din Chișinău”, a spus Mihai Popșoi.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, este de părere că dosarul a fost transferat de frica presei, pentru ca jurnaliștii să nu poată ajunge la aceste ședințe de judecată. „Astfel, ca societatea civilă și partidele politice emergente mișcării protestatare să nu poată protesta și cere arestarea lui Șor, l-au dus cît mai departe”, a declarat vicepreședintele PPDA.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, judecătorii au înțeles că la un moment dat ar putea să devină parte a unui joc politic și ei vor trebui să strîngă toate pietrele. „Trebuie să aflăm de ce judecătorii in corpore ai Curții de Apel refuză să judece acest dosar. Eu nu cred că este vorba despre o simplă recuzare a judecătorilor. S-ar putea să fie ceva mai mult decît atît”, afirmă Ion Terguță.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load