X 
Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Motivele pentru care procurorul implicat în accidentul de la Bahmut nu a fost suspendat

16 noi. 2023,, 14:50   Societate
2855 0

La baza deciziei membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de a nu-l suspenda din funcție pe Dumitru Triboi, procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni implicat în accidentul rutier de la Bahmut, Călărași, au stat mai multe motive, printre care cel că acuzatorul de stat are doi copii la întreținere.

Un alt motiv pentru care Triboi nu a fost suspendat din funcție este faptul că soția lui are un salariu de doar 6.000 de lei, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

De cealaltă parte, avocatul Ion Bucur, cel care oferă asistență juridică familiei victimelor, susține că nu este de acord cu decizia CSP și consideră că procurorul ar fi trebuit să fie suspendat din funcție pînă la finalizarea cauzei penale.

Potrivit acelorași surse, un alt motiv invocat de CSP ar fi faptul că, în momentul comiterii accidentului rutier, procurorul se afla la volanul mașinii personale, fiind în afara orelor de muncă.

De asemenea, CSP a respins demersul procurorului general interimar, Ion Munteanu, de a elibera acordul pentru suspendarea din funcție a procurorului pe motiv că aflarea sa în funcție nu ar putea periclita mersul urmăririi penale, dosarul fiind trimis la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).


Avocatul Ion Bucur susține de cealaltă parte că, din moment ce procurorul nu a fost suspendat din funcție, acesta ar putea să influențeze mersul urmăririi penale. El spune că regretă decizia luată de CSP.

Accidentul rutier cu implicarea procurorului Dumitru Triboi s-a produs pe 20 octombrie, pe traseul R-1, în comuna Bahmut, raionul Călărași. La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că mașină a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare.

0
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?