COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mortalitatea prin COVID-19 în rîndul copiilor sub 18 ani este extrem de mică

Mortalitatea prin COVID-19 în rîndul copiilor sub 18 ani la nivel global este extrem de mică și constituie doar 0,1%.

Acest lucru a fost declarat de prezentatoarea rusă de TV Elena Malîșeva, medic-internist, cardiolog, pedagog, doctor în științe medicale, profesor, activist civic în cadrul emisiunii "E bine să trăiești!" (Жить здорово!) de la "Primul canal", relatează Noi.md.

Potrivit ei, studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul că copiii răspîndesc virusul COVID-19, și au arătat că copiii nu au nevoie de mască în școală, și ele pot fi anulate fără probleme. De asemenea, distanța socială pentru copii nu joacă nici un rol, copiii nu sînt periculoși nici unul pentru celălalt, nici pentru adulți și ei nu trebuie să se teamă de coronavirus.

După cum s-a menționat, statisticile mondiale privind numărul de persoane bolnave spun că, în grupul copiilor sub 18 ani infectați sunt cu doar 7,5%, iar dintre toți cei decedați de COVID-19, copiii sub 18 ani reprezintă doar 0,1%, iar tinerii sub 30 de ani - doar 0,6%.

Un studiu efectuat în Australia pe 1 milion 230 de mii de copii și 143 de mii de pedagogi din școlilor a arătat că posibilitatea transmiterii infecției de la un copil la altul este de 1%, de la un copil bolnav la un copil sănătos este de 0,3%, iar de la adult la adult - de 4,4%.


"Acestea sînt cifre nesemnificative, care spun că copiii sînt în siguranță și pot sta liniștiți alături", a menționat Elena Malîșeva. Ea a dat exemplul Australiei, unde școlile nu au fost închise, nimeni nu poartă măști și nu a respectat distanța socială, a existat o atmosferă normală, obișnuită.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load