COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Morari: M-au ținut în arest ca să mă umilească

Morari: M-au ținut în arest ca să mă umilească

„Chiar dacă am fost în arest preventiv, eu rămîn procuror și nu voi renunța la acest statut. M-au ținut în arest ca să mă umilească, să mă facă să renunț, dar nu cedez”, a declarat Morari, după ce instanța de judecată l-a eliberat din arest preventiv.

Viorel Morari a spus că nu renunță la lupta sa și va continua să-și apere în instanță drepturile, inclusiv cele legate de suspendarea din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, dar și în ce privește controlul, calificat drept ilegal, efectuat de Procuratura Generală la instituția pe care a condus-o, transmite noi.md.md cu referire la Anticorupție.md.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a mai declarat că va depune plîngere pentru tortură: „M-au adus în cătușe, deși eram escortat de șase mascați. Mai mult, am declarat că nu am de gînd să mă eschivez de la anchetă sau să evadez”.


Referindu-se la procurorul care a făcut denunțul ce-l incriminează, Morari a spus că este vorba de un fost subaltern al său, care se răzbună.

Amintim că Viorel Morari este învinuit într-un dosar penal pentru abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut la 10 ianuarie, iar Judecătoria Chișinău a eliberat la 13 ianuarie pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Ulterior, mandatul de arestare a fost prelungit cu încă 20 de zile.

Cu trei zile în urmă, Procuratura Generală a mai intentat un dosar penal pe numele fostului șef af Procuraturii Anticorupție. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a comunicat, în cadrul unui briefing de presă, că Morari este cercetat pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani.

Procurorul general a precizat că temei pentru pornirea urmăririi penale au servit „mai multe materiale jurnalistice”.

„În perioada 2012-2019, părinții procurorului, neavînd alte surse de venit decît cele indicate oficial, aflîndu-se permanent în țară, au achiziționat patru imobile în Chișinău de peste 179.000 de euro. Mama procurorului a intrat în posesia a 25 de terenuri agricole și pentru construcții, estimate la 28.000 de euro.

Fratele acestuia a primit donație 87 de terenuri cu destinație agricolă și de construcție, cu suprafața totală de 85 de hectare, o casă de 93 de metri pătrați.

În același timp, Viorel Morari și soția sa, la fel procuror, nu dețin în proprietate niciun bun imobil. La fel și automobilele pe care le folosește începînd din 2014. Astfel s-a creat impresia că este cel mai sărac și modest procuror din țară”, a declarat Stoianoglo.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load