COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UPDATE: Blocul cu 9 etaje care s-a prăbușit parțial va fi demolat (LIVE)

UPDATE: Blocul cu 9 etaje care s-a prăbușit parțial va fi demolat (LIVE)

UPDATE. 10:10. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a plecat, astăzi, la Otaci, unde un bloc de locuit s-a prăbușit ieri.

Șeful statului intenționează să discute cu locatarii, precum și cu reprezentanții autorităților locale.

Urmăriți evenimentul live pe site-ul nostru:


UPDATE. 09:40 Astăzi, 20 iunie 2019, la ora 7.20, minute a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje.

La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice. În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală. Totodată, la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare.

Potrivit informaţiei IGSU la faţa locului sînt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntîmpinînd o tragedie. În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. Patruzeci şi cinci de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.

19.06.2019, 22:30 O secţiune a unui bloc de locuit cu nouă etaje s-a prăbuşit chiar sub ochii mai multor oameni.

Momentul prăbuşirii a fost postat de către Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, transmite Noi.md.

Potrivit informațiilor IGSU, la data de 19 iunie, aproximativ la ora 21.20 minute a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 pînă la etajul 1.

Incidentul s-a produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci, raionul Ocniţa. Conform datelor preliminare, nu sînt înregistrate victime.

Înainte de a se prăbuşi clădirea, angajații IGSU, încă de la ora 18:00 au evacuat 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind preîntîmpinarea unei tragedii.

La fața locului, pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție este conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sînt persoane sub dărîmături.

Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului este convocată Comisia pentru situații excepționale.

,,Am dispus convocarea de urgență a Comisiei pentru situații excepționale. Îi vom ajuta pe cei care au rămas fără acoperiş deasupra capului. Promitem", a declarat Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load